Techniek Uitmarkt Standhouders

Standhouders

Op de Techniek Uitmarkt zijn alle ingrediënten aanwezig voor een inspirerende middag over W&T.
Er zijn ruim twintig aanbieders aanwezig met onder meer lesmethoden, lesbrieven , werkbladen, demonstraties, challenges en andere onderwijsactiviteiten.
Ontdek hoe je jouw leerlingen kennis kunt laten maken met de 7 werelden van techniek. Bekijk hieronder het overzicht van de standhouders die aanwezig zijn op de Techniek Uitmarkt.

De Ontdekplek biedt werkbladen en technieksetjes voor groep 1 t/m 8 over uiteenlopende onderwerpen en thema’s. De werkbladen en lesbrieven zijn online te bekijken en te downloaden. Benodigde materialen zijn ook eenvoudig te bestellen via de website van de Ontdekplek.

Nieuw in het aanbod van De Ontdek plek zijn de speciale teamtrainingen. Nieuwsgierig? Kom naar de stand. website

Wismon Onderwijsinstituut

Met de 3D-printer is het mogelijk om de essentie van techniek en de werking ervan al lerend te ontdekken. De afstand tussen de eerste verwondering en het experimenteel uitwerken van een idee naar een concreet werkend product of dienst, wordt met de 3D-printer enorm verkort. De leerlingen komen naast techniek in aanraking met natuurkunde, scheikunde, wiskunde en beeldende vorming. Ze gaan fantaseren, bedenken, ontwerpen, voorbereiden, bouwen, testen en (her)gebruiken. Ook wat betreft samenwerking en co-creatie wordt van hen wat gevraagd. Daarnaast biedt een 3D-printer ook nieuwe mogelijkheden voor leerkrachten. Zo schept het ruimte voor meer interactieve activiteiten in het klaslokaal en kan de leerkracht driedimensionale hulpmiddelen printen om moeilijke onderwerpen te illustreren.

In de stand van Wismon ontdek je als leerkracht de mogelijkheden van de 3D-printer en hoe u deze effectief inzet in het klaslokaal. WisMon is  mede-initiatiefnemer van 3Dkanjers. 3Dkanjers is de grootste aanbieder van 3D-printen in het onderwijs in Nederland met meer dan 500 basisscholen en 150 scholen in het voortgezet onderwijs.

Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) brengt chemie en life sciences tot leven en geeft kinderen en jongeren de kans hun talenten hierin te ontdekken.
C3 bereikt de jeugd voornamelijk via het onderwijs. Leerkrachten van het basisonderwijs krijgen ondersteuning bij hun lessen onderzoekend en ontwerpend leren zodat de leerlingen aan de slag kunnen met uitdagende experimenten.

Tijdens de Techniek Uitmarkt verzorgt C3 de workshop ‘Verf = Chemie’. Hoe wordt verf gemaakt? En wat moet verf eigenlijk allemaal kunnen? Dit is voor kinderen fascinerend om uit te zoeken in een les Wetenschap & Technologie.

Leerkrachten ervaren tijdens deze werkshop hoe ze met het maken van verf een onderzoekende en ontwerpende houding bij hun leerlingen kunnen stimuleren. Door zelf verf te maken, te testen en te verbeteren tijdens het verfexperiment ontdekken kinderen wat de chemie van verf is. Ook leren ze hoe verf in de fabriek gemaakt wordt. website 

De RC Cup is een challenge waarbij teams van verschillende scholen het tegen elkaar opnemen. Leerlingen leren samenwerken, ontdekken elkaars talenten en doen kennis en vaardigheden op met betrekking tot techniek, communicatie en Design.
Van elkaar en met elkaar samenwerken. Als team het beste resultaat neerzetten. En als je iets niet kunt, zorg dan dat mensen uit het bedrijfsleven komen helpen. Op de markt kun je zelf rijden met een RC auto.  website

Creativiteit staat aan de basis van W&T, maar ook aan die van kunst en cultuur. Maak kennis met het onderwijsaanbod van Plein C en ontdek hoe je W&T kunt combineren met vakken als aardrijkskunde, geschiedenis of biologie.  website

Meisjes interesseren voor W&T vraagt om een bijzondere aanpak. Daarom organiseert VHTO speciale gastlessen en programma’s, zoals Girlsday. Girlsday is een jaarlijks initiatief van VHTO. Tijdens Girlsday (op donderdag 12 april 2018!) openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Ook is er DigiLeerKracht, een gratis, tweedaagse scholing voor basisschoolleerkrachten op het gebied van computational thinking en programmeren.  website

 Inholland Alkmaar en organiseert jaarlijks de regiofinale van de FIRST® LEGO® League in de regio Noord Holland Noord in november op haar locatie in Alkmaar. Inholland vindt het belangrijk, dat kinderen op jonge leeftijd techniek krijgen aangeboden. Techniek heeft ten slotte de toekomst. Elk jaar doen ca. 700 teams van basisscholen en onderbouw voortgezet onderwijs mee aan deze competitie in de Benelux. De competitie bestaat uit vier verschillende elementen: Robotprestatie, Robotdesign, Projectonderzoek, Core Values. Tijdens de Techniekmarkt zal er een wedstrijdtafel staan, zoals gebruikt bij de regiofinale in november 2017. Studenten van onze opleiding Technische Informatica zullen de robot demonstreren en uitleg kunnen geven over het programmeren. Er is op de kraam informatie te vinden over de FIRST®LEGO® League. Er zal iemand aanwezig zijn om hierover met u in gesprek te gaan en uitleg te geven over de toegevoegde waarde van meedoen aan deze competitie.

website

           

 

 

In bijna elke regio in Noord Holland zijn scholen in het voortgezet onderwijs actief op basisscholen. Het havo en vwo organiseert workshops onderzoekend en ontwerpend leren als voorbereiding op technasia-opdrachten. Het vmbo organiseert regelmatig op basisscholen techniekworkshops of in eigen huis doe-middagen voor leerlingen (en hun ouders).  Laat je tijdens deze Techniek Uitmarkt inspireren door het Kennemer College en Technisch College Velsen. Zoek met hen de samenwerking en laat leerlingen hun talenten ontdekken op gebied van manuale vaardigheden.

 

 

Het EWT verbindt de wetenschap met de schoolpraktijk, versterkt de onderzoekende houding van leraren en leerlingen en stimuleert en voedt onderzoekend en ontwerpend leren in de klas. Scholen kunnen bij het EWT terecht voor scholing en coaching van leerkrachten, inspirerend lesmateriaal, advies en ondersteuning om W&T een plaats te geven in het curriculum.
Bezoek onze stand en maak kennis met de W&T cafes die wij organiseren. En met ons materiaal om met kleuters ontdekkend en ontwerpend te spelen. website

       

In de hedendaagse samenleving is er steeds meer behoefte aan uitvinders: creatieve mensen die complexe problemen kunnen oplossen, kritisch durven te zijn, goed kunnen samenwerken en buiten hun vakgebied kunnen denken. FIX is een nieuw onderwijsprogramma, ontwikkeld door Cultuurhuis Heemskerk, Centrum voor de Kunsten Beverwijk en Techport, met als doelstelling elk kind in de IJmond de kans te geven om uitvinder te worden. Onderzoeken, maken en samenwerken staan centraal binnen het laagdrempelige aanbod dat zich bevindt op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie.

Hoe zorg je dat afvalwater snel wordt gezuiverd? Hoe maak je voeding aantrekkelijk? Nemen robots een deel van het werk van boeren over? Wat kunnen we allemaal met drones? En is het mogelijk om planten en groenten te laten groeien in rood licht of op water in plaats van in de grond?  Bij het Clusius College kun je kennismaken met kastechniek, robotica en laboratorium techniek. Samen werken we aan een duurzame toekomst, waarbij technologie het verschil kan maken. Op onze stand verstrekken wij informatie over de mogelijkheden die wij bieden aan basisscholen.  www.clusius.nl .

TT.nu wil leerkrachten, schoolleiders en ondernemers inspireren met kennis over de integratie van technologie en onderwijs. Dankzij hulpmiddelen, workshops en lesideeen maak je een vliegende start met W&T. TT.nu verzorgt tijdens de Techniek Uitmarkt twee workshops:

  1. Onderzoekend & Ontwerpend leren voor schoolleiders;
  2. Teachers got talent: Ontdek jouw talent voor W&T – speciaal gericht op leerkrachten en W&T-coördinatoren die de volgende stap willen zetten met W&T, in hun eigen klas en binnen de school

TT.nu is ook aanwezig met een stand, met informatie over de interactieve W&T Challenge en de Aha-vragengenerator. Ontdek de website met mooie lesvoorbeelden voor op school.  website

Science Centre NEMO biedt leerzame schooluitjes. Spelenderwijs ontdekken leerlingen de wereld van wetenschap en techniek. Er is ook materiaal voor in de klas. Op de Techniek Uitmarkt is het onderwijsaanbod te bekijken. 

NEMO geeft tijdens de Techniek Uitmarkt een workshop over Maakkunde. Dit is een lesmethode voor ontwerpen en onderzoekend leren voor groep 1 t/m 8. Tijdens deze workshop ga je actief aan de slag met een  introductieopdracht. Deze opopdracht is opgebouwd vanuit een cyclus. Je krijgt een (voor kinderen) realistische uitdaging, waarmee je gaat experimenteren. Met behulp van de ontwerpcyclus (verken, ontwerp, maak, test en verbeter) los je het probleem dat aangereikt wordt op. Door zelf te werken met ontwerpend leren en onderzoek doen, krijg je kennis en vaardigheden mee, die nodig zijn voor het werken met W&T in de klas. Ook ervaar je dat werken met W&T in de klas/praktijk geen diepgaande kennis over technische principes of wetenschappelijke fenomenen vereist. En: dat dit met heel eenvoudige middelen kan. Dit maakt Wetenschap en Technologie verrassend leuk! website 

Maakonderwijs is een lessenserie van Het ABC en de 3D Makerszone in Haarlem. Bij Maakonderwijs staan het maakproces en ondernemen centraal. Er zijn twaalf lessen waarbij leerlingen in groepjes werken als onderzoeker, ontwerper, technisch tekenaar en reclamemaker. Het 3d-printen van het resultaat van dit proces vindt plaats aan het eind van de reeks. De 3D Makerszone verzorgt tijdens de Techniek Uitmarkt een presentatie met voorbeelden van samenwerking tussen scholen en bedrijven in de regio Haarlem.  website

Tijdens de Slot Car Challenge en Slot Car Challenge Extra bouwen leerlingen een elektrisch aangedreven slot car. Na het testen van dit modelautootje nemen zij het op tegen teams van klasgenoten in een spannende racecompetitie op de indrukwekkende modelracebaan bij Slipstream Slotracing in Cruquius. Samenwerken, rekenen, design en manuele vaardigheden staan centraal. Tijdens de Techniek Uitmarkt is Slipstream aanwezig met een demonstratietafel  website 

Met de Media Makers Toolkit sla je een brug tussen maakonderwijs en kunsteducatie. Als leerkracht krijg je coaching en ga je samen met jouw leerlingen aan de slag. Maak kennis met nieuwe technologie en combineer dit met muziek en film. Leerlingen maken onder meer stop-motion animaties en  programmeren van games.  website

Tijdens onze workshops maken de leerlingen onder andere kennis met een nieuwe manier van grafisch ontwerpen, programmeren ze met robots en proeven ze aan de mogelijkheden van VR. Kortom; de moeite waard om een kijkje te nemen bij onze stand! VITASYS is specialist in automatisering voor de zakelijke markt, de overheid én voor het onderwijs. We helpen niet alleen met het inrichten en beheren van uw ICT-omgeving, maar bieden daarnaast een breed scala innovatieve producten waarmee scholen hun leerlingen kunnen voorbereiden op de toekomst. Producten die zeer geschikt zijn om Wetenschap & Technologie op aansprekende wijze een plaats te geven binnen het onderwijs.

Maakotheek bereidt kinderen voor op een toekomst waarin techniek een hoofdrol gaat spelen. Maakotheek wil creativiteit van kinderen verbinden aan technologie om zo bij te dragen aan kennisconstructie in plaats van kennisoverdracht. Het fysiek maken van iets helpt leerlingen in het bewustzijn iets toe te kunnen voegen aan de wereld. Kinderen leren door te doen, leren een kritisch positieve houding tegenover techniek ontwikkelen en kunnen ontdekken, testen, proberen en hun creativiteit uiten. Uiteindelijk resulteert dit in zelfredzame en kritische burgers. Dát is wat de maatschappij in de ogen van Maakotheek straks vooral nodig gaat hebben.

Om leraren te faciliteren, ondersteunen en te ontzorgen ontwikkelde Maakotheek de alles-in-één Maakbox die je van schoolvakantie-schoolvakantie kan huren. Een Maakbox zit vol met apparatuur, verbruiksmaterialen en voorbeeldlessen, die door de hele school gebruikt kan worden. De leerkracht krijgt online begeleiding door middel van korte video’s met lesinstructie, uitleg over hoe de apparatuur werkt en tips.  En daarbij een help-/service desk voor onderhoud en overige vragen.  website 

Copyright 2017 © All rights reserved.