Alkmaar

Techniek Uitmarkt 2019

Laat je inspireren in Alkmaar

Kun je inspiratie gebruiken voor je lessen Wetenschap & Technologie (W&T)? Kom dan op 6 februari 2019 naar het AZ Afas-stadion in Alkmaar. De grote business lounge is die woensdagmiddag omgetoverd tot Techniek Uitmarkt voor leerkrachten en schoolleiders (po). Workshops, informatiestands en demonstraties… alle ingrediënten zijn aanwezig voor een inspirerende middag over W&T in de klas. Mis het niet en meld je onder aan deze pagina aan voor de Techniek Uitmarkt.

Techniek op de basisschool

Techniek is overal. We hebben ermee te maken in vanouds technische branches zoals de bouw en elektrotechniek. Maar ook sectoren als de zorg, voedselindustrie, energie en sport kennen steeds meer technische toepassingen. Goed techniekonderwijs is dus hard nodig. Ook op de basisschool. Als we genoeg slimme technici willen hebben voor de banen van morgen, zullen we kinderen al vroeg moeten interesseren voor een baan in de techniek. Vanaf 2020 zijn basisscholen dan ook verplicht om W&T structureel in te bedden in het onderwijsaanbod.

Lesmateriaal en gastlessen

Op de Techniek Uitmarkt presenteren zich een dertigtal technische bedrijven en organisaties die iets doen met technieklessen voor leerlingen op de basisschool. Vanaf 14.00 uur kun je vrijblijvend langs de kramen struinen en inspiratie opdoen voor W&T in de klas. Het aanbod is divers: van werkbladen tot de huur van techniekbussen, en van bedrijfsbezoeken en gastlessen tot deelname aan bestaande onderwijsprojecten en schoolcompetities. Je kunt W&T-demonstraties bijwonen van leerlingen van basisscholen uit de omgeving, of zelf meedoen aan een workshop (inschrijving vooraf is niet nodig).

Bouwstenen voor toekomstgericht onderwijs

Wat hebben leerkrachten nodig om echt werk te kunnen maken van W&T in de klas? Wat is er gedaan met de bouwstenen die onder andere Paul Rosenmöller, voorzitter VO-raad, en gedeputeerde Adnan Tekin hebben aangereikt tijdens de Techniek Uitmarkt van 4 april 2018?


Voorlopig programma

13.00 – 17.30 uur            Informatiemarkt, workshops en demonstraties. Afsluiting met drankje en hapje
Nadere invulling volgt.

    

Praktische informatie

Voor wie: leerkrachten, schoolleiders, schoolbestuurders en Pabo-studenten
Datum: 6 februari 2019 (voorlopige datum)
Tijd: 13.00 – 17.30 uur
Locatie: AZ – Afas-stadion in Alkmaar
Kosten: geen


Volg het laatste nieuws

Nieuwsgierig naar het laatste nieuws over de Techniek Uitmarkt?Po schoolVo schoolOrganisatie

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief PET-events (4 tot 6 keer per jaar)
PET Alkmaar
2 dagen in 2019

PET Alkmaar

Doelgroep:  leerlingen groep 7 en 8

Datum: 3 en 4 oktober 2019

Locatie: Sportpaleis Alkmaar,  Terborchlaan 200, 1816 LE Alkmaar

Kosten: 200 euro per stichtingsbestuur

Vervoer: Deelnemende scholen worden uitgenodigd om met de fiets of de auto te komen

 

Inschrijven voor PET Alkmaar 2019 is nog niet mogelijk.

 

Copyright 2017 © All rights reserved.