Techniek Uitmarkt 2019

Laat je inspireren in Alkmaar

Kun je inspiratie gebruiken voor je lessen Wetenschap & Technologie (W&T)? Kom dan op 6 februari 2019 naar het AZ Afas-stadion in Alkmaar. De grote business lounge is die woensdagmiddag omgetoverd tot Techniek Uitmarkt voor leerkrachten en schoolleiders (po). Workshops, informatiestands en demonstraties… alle ingrediënten zijn aanwezig voor een inspirerende middag over W&T in de klas. Mis het niet en meld je onder aan deze pagina aan voor de Techniek Uitmarkt.

Techniek op de basisschool

Techniek is overal. We hebben ermee te maken in vanouds technische branches zoals de bouw en elektrotechniek. Maar ook sectoren als de zorg, voedselindustrie, energie en sport kennen steeds meer technische toepassingen. Goed techniekonderwijs is dus hard nodig. Ook op de basisschool. Als we genoeg slimme technici willen hebben voor de banen van morgen, zullen we kinderen al vroeg moeten interesseren voor een baan in de techniek. Vanaf 2020 zijn basisscholen dan ook verplicht om W&T structureel in te bedden in het onderwijsaanbod.

Lesmateriaal en gastlessen

Op de Techniek Uitmarkt presenteren zich ruim 25 organisaties die iets doen met technieklessen voor leerlingen op de basisschool. Vanaf 13.30 uur kun je vrijblijvend inspiratie opdoen voor W&T in de klas. Het aanbod is divers: van werkbladen tot de huur van techniekbussen, en van bedrijfsbezoeken en gastlessen tot deelname aan bestaande onderwijsprojecten en schoolcompetities. Je kunt W&T-demonstraties bijwonen van leerlingen van basisscholen uit de omgeving, of zelf meedoen aan een workshop (inschrijving vooraf is niet nodig).

 


Programma

13.30 uur: Start Techniek Uitmarkt in de George Kessler Lounge op de derde verdieping
13.30 tot 14.30 uur:  Workshopronde 1
14.40 tot 15.40 uur: Workshopronde 2
16.00 tot 17.00 uur: Netwerkborrel

Bij binnenkomst liggen er kaarten klaar voor de verschillende workshops. Elke workshop wordt twee keer gegeven. Vol = vol:

  • Chemie in de klas
  • Maakkunde
  • Muziek
  • Hoe bouw je een escape room
  • Gezonde voeding
  • 123 Zing
  • Virtual Reality
  • Onderzoekend leren met kleuters
  • Ondernemend leren met een wereldwinkel

 

Praktische informatie

Voor wie: leerkrachten, schoolleiders, schoolbestuurders en Pabo-studenten
Datum: 6 februari 2019
Tijd: 13.30 – 17.00 uur
Locatie: Afas AZ stadion, Sportlaan 1 in Alkmaar
Kosten: geen


Volg het laatste nieuws

Nieuwsgierig naar het laatste nieuws over de Techniek Uitmarkt?Po schoolVo schoolOrganisatie

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief PET-events (4 tot 6 keer per jaar)


Vul de onderstaande tekens in: