PET IJmond – Activiteiten

Activiteiten

PET-events worden georganiseerd voor jonge kinderen. Zij zijn echter niet de enige doelgroep. Voor leerkrachten is er informatie en inspiratie over activiteiten op school/in de klas. Bedrijven proberen we bereid te krijgen om samen te werken met het onderwijs om techniek- en wetenschapsonderwijs te verbeteren. Ook de samenwerking tussen verschillende onderwijsinstellingen (PO, VO, MBO, HBO, universiteit) kan beginnen op een PET-event. Met alle positieve energie en enthousiasme die PET-events losmaken hopen we dat ouders/verzorgers een nieuwe blik krijgen op de toekomstmogelijkheden van leren en werken in techniek.

Nederland heeft goed gekwalificeerde vakmensen nodig in de elektrotechniek en de installatietechniek. Om hiervoor te zorgen hebben de Nederlandse installatiebedrijven zelf het initiatief genomen tot het oprichten van een volwaardige opleidingspartner: Opleidingsbedrijf InstallatieWerk.

LINK: Installatiewerk NH

Wij zijn natuurlijk aanwezig om EERSTE HULP te verlenen bij calamiteiten.
Daarnaast bieden wij de kinderen de mogelijkheid te experimenteren met verband en het verzorgende karakter van EHBO te ontdekken.
Ook kunnen leerkrachten zich bij onze stand oriënteren op onze cursussen en de mogelijkheid hoe Jeugd EHBO op school te realiseren voor de groepen 7/8.

LINK: EHBO

Doe-programma NoordHolland, aan de slag in contextrijke leeromgeving.

LINK: Tata Steel/Techport

Aan de hand van aikido-oefeningen experimenteren leerlingen met timing, afstand en balans. Zo ervaren zij hoe sport en kennis over het menselijk lichaam nodig zijn bij het programmeren van een robot.

LINK: Aikido & Techniek

Tijdens de Alles is Techniekfilm ervaren leerlingen op een interactieve manier waar zij techniek allemaal tegenkomen in het dagelijkse leven.

LINK: Alles is Techniek Experience (=vrachtwagen)