Techniek Uitmarkt 2019

Laat je inspireren in Alkmaar

Kun je inspiratie gebruiken voor je lessen Wetenschap & Technologie (W&T)? Kom dan naar de Techniek Uitmarkt. Voor schoolleiders en leerkrachten uit het primair onderwijs zijn er workshops, informatiestands en demonstraties. Kortom, op de Techniek Uitmarkt zijn alle ingrediënten zijn aanwezig voor een inspirerende middag over W&T in de klas. Mis het niet en meld je onder aan deze pagina aan voor de volgende Techniek Uitmarkt.

Techniek op de basisschool

Techniek is overal. We hebben ermee te maken in vanouds technische branches zoals de bouw en elektrotechniek. Maar ook sectoren als de zorg, voedselindustrie, energie en sport kennen steeds meer technische toepassingen. Goed techniekonderwijs is dus hard nodig. Ook op de basisschool. Als we genoeg slimme technici willen hebben voor de banen van morgen, zullen we kinderen al vroeg moeten interesseren voor een baan in de techniek. Vanaf 2020 zijn basisscholen dan ook verplicht om W&T structureel in te bedden in het onderwijsaanbod.

Lesmateriaal en gastlessen

Op de Techniek Uitmarkt presenteren zich ruim 25 organisaties die iets doen met technieklessen voor leerlingen op de basisschool. Op de markt kun je vrijblijvend inspiratie opdoen voor W&T in de klas. Het aanbod is divers: van werkbladen tot de huur van techniekbussen, en van bedrijfsbezoeken en gastlessen tot deelname aan bestaande onderwijsprojecten en schoolcompetities. Je kunt W&T-demonstraties bijwonen van leerlingen van basisscholen uit de omgeving, of zelf meedoen aan een workshop (inschrijving vooraf is niet nodig).

 

Programma

De volgende Techniek Uitmarkt is nog niet gepland. De nieuwe datum publiceren wij als eerste in onze nieuwsbrief.

 

Praktische informatie

Voor wie: leerkrachten, schoolleiders, schoolbestuurders en Pabo-studenten
Datum: volgt
Tijd: volgt
Locatie: volgt
Kosten: geen


Volg het laatste nieuws

Nieuwsgierig naar het laatste nieuws over de Techniek Uitmarkt?Po schoolVo schoolOrganisatie

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief PET-events (4 tot 6 keer per jaar)